Keltisch Zeezout

Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden over zout. Ik noem er een paar; zout is slecht voor de gezondheid, zout verhoogt de bloeddruk, alle zout smaakt het zelfde, van veel zout hou je vocht vast. Enige nuance is hier wel op zijn plaats. Ons normale keukenzout bestaat uit de scheikundige elementen natrium en chloor, natriumchloride en dat is inderdaad niet zo lekker voor je gezondheid. Maar er is een gezondere keuze, die ook nog eens veel voordelen heeft.

Keltisch Zeezout! Het is eigenlijk geen zout, maar een mineraal. Dit mineraal wordt op traditionele, natuurlijke manier gewonnen in de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk. Afgelopen vakantie (zomer 2023) ben ik daar geweest en heb gezien hoe dit proces in zijn werk gaat. Geloof mij… dit is hard werken! Keltisch Zeezout bestaat in 2 vormen; sel gris en fleur de sel. Beide zijn zeer rijk aan mineralen en spoorelementen. Ze bevatten een laag gehalte aan natriumchloride waardoor het een zacht zout is. Zoals gezegd, de winning is hardwerken. Het wordt namelijk met de hand gewonnen. De grijze kleur van het zout komt door de klei waarvan de ‘moerassen’ worden gevormd. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en niet geraffineerd. Hierdoor blijft de mineraalbalans intact. Mocht je nu denken ‘dat is toch best onhygiënisch’. Nou… het zout is 100% vervuilingsvrij door een aloude zuiveringsmethode.

VOORDELEN van Keltisch Zeezout

Even een kleine opsomming van de voordelen (dit lijstje is nog lang niet volledig, maar geeft een goed beeld)

  • verlaagt je suikerbehoefte
  • herstelt de zuurtegraad in je lichaam (pH)
  • versterkt je immuunsysteem
  • je hebt minder (kans op) hoofdpijn
  • je hoeft minder te plassen
  • het werkt tegen spierpijn & kramp
  • het herstelt de vochtbalans tijdens en na een training
  • het geeft je energie

GEBRUIK van Keltisch Zeezout

Het gebruik van Keltisch Zeezout is divers.

  • Smaakmaker in de keuken

Gebruik het als smaakmaker in de keuken, voeg het pas toe ná het bereiden van een gerecht. Je houdt daarmee de volledige vitaminen en mineralen gehalten die al in het gerecht / product zitten én je voegt nog extra mineralen toe na de bereiding.

  • Therapeutisch gebruik

Start je dag met een ‘shotje’ op de nuchtere maag, dit wordt sole genoemd. Het is heel makkelijk te maken. Het recept staat hier.

4-uur-cup-a-soup. Nou ja… ik ben absoluut geen voorstander van pakjes en zakjes, maar zo rond 4 uur kun je best eens een dipje hebben (andere momenten op de dag kan natuurlijk ook). Zorg dat je een potje met Keltisch Zeezout bij je hebt zodat je wat korrels kunt nemen. Het is een gezonde oppepper.

Drink je veel water op een dag en wil je er wel eens een ander smaakje aan hebben… ook dan kun je Keltisch Zeezout gebruiken. Kwestie van wat korrels in je Dopper of andere fles en genieten maar.

Niet alle cookies zijn gezond, maar soms is het gewoon nodig ;-) Deze website maakt gebruik van cookies. Als je verder gaat, dan ga je hiermee akkoord.  

×